lördag 20 juni 2009

Sommar?Typisk svensk sommar, kallt och regn. Tur är att man kan värma sig med garn och stickdagarna i Kumla.
Jag var där och lyssnade på Cornelia Hamiliton på torsdagskvällen och sen var jag där på lördagen, världsstickdagen. Bl.a. så var Gunilla Larsholt Dalbo där och visade hur man klipper angorakaniner.

Självklart kom lite garn med hem, ett nystan handspunnet angoragarn och en härva Jitterbug.
Angoragarnet ska bli ett par handledsvärmare till hösten och Jitterbugen ska bli en smal och lång scarf, jakten på mönster har satt igång.

Under våren har jag gjort färdig min "omslag, lyft, sticka 1m rätt, dra över" sjal. Den stickas på "fel" håll, jag ökar till mitten och minskar sen. Jag valde att öka vart 4.e varv (minska vart 4.e varv) och den är stickad med stickor 10.
Garnet är ett ljuvligt garn som jag hittade hos Karin i Granhammar, Mirasol Sulka. 60% merino ull, 20% Alpacka och 20% sillke, helt underbart och det gick åt 4 härvor. Jag avslutade med att virka två varv med fasta maskor med drops silks alpacka och jag kommer att sy dit två knappar när jag väl beslutat vart de ska sitta.


I julklapp fick jag stickor och garn till
en sjal av mamma.
Tre nystan Malin (coats), ett mohairgarn och två nystan Diva, ett "metallic" garn (Marks&Kattens), stickor 15 och ökning i början på varje varv så blir det en sådan här härligt stor och mysig sjal

På stickorna (ett par av dem) så har Candle flame i ett baby alpacka och silk garn som heter Fino fått fart igen.


3 kommentarer:

Annas Alster sa...

Ett inlägg per årstid! :) Roligt att se några av dina projekt! Candle flamen blir ju som sagt underbar!

Emilia sa...

Väntar med spänning på att se den fädiga "Candle flamen" här inom kort :)

Emilia sa...

Det finns en nallevän till dig på min blogg!